Shenzhen verbiedt als eerste stad in China het eten van honden en katten

 

Nu dat men vermoed dat het Covid-19 virus naar de mens over is gegaan van dieren, heeft het bestuur en raad van burgermeesters in Shenzhen beslist, nadat gebleken is dat de eerste patiënten gevonden waren op de voedselmarkten van Wuhan. 

De consumptie van honden en katten verbieden is slechts de eerste stap in het verbieden van inheemse en wilde dieren zoals slangen, wilde katten en vleermuizen. 

De Chinese president Xi Jinping, heeft het verbod al eind februari al geopperd, maar Shenzhen is nu de eerste grote stad van China die het verbod streng na gaat leven, nu de gevolgen duidelijk hebben laten zien dat de besmetting ontstaan is vanuit de dieren, naar vermoedelijk de vleermuis, die bekend staan meer ziektes te dragen. 

 

De dieren zouden niet voedzamer zijn dan normaal vlees, vis, zeevruchten of gevogelte aldus de Chinese autoriteiten. Het verbod zal dan ook op 1 mei van dit jaar ingaan en wordt streng nageleefd om verdere verspreiding van eventueel toekomstige virussen te voorkomen, in de hoop dat meer steden in China dit voor de datum gaan handhaven, nu officieel bevestigd is door Chinese autoriteiten, dat de hond beter bij het baasje als het bord past.