Hoe belangrijk is het houden van contact tijdens de pandemie?

 

Voor iedereen is de pandemie van het Covid-19 virus geen enkele vorm van pret, laten we dat vooropstellen. De zelf isolatie van de buitenwereld sluit niet alleen mensen af, maar zorgt er ook voor dat de eenzamen eenzamer worden, dat de onwillig geïsoleerde nu helemaal niemand meer zien en de ouderen minder koffie hoeven te zetten, omdat er minder visite komt die ze helpt de dag door te komen. Dit houdt overigens niet in dat iedere ouderen eenzaam is of achter de geraniums verstopt zit, want er zijn er nog genoeg die weten hoe ze zich uitstekend bezig weten te houden (zelfs al moet het ooit ten koste van anderen) en over die groep hoeven we het niet te hebben. Het is juist die andere groep die graag wat contact heeft. Hieronder een aantal ideeën hoe we juist die mensen de dag wat op kunnen fleuren. 

 

Skype op PC.

Heel vele mensen hebben het al op de Pc of Mac staan. Waarom dan niet gebruiken om je ouders een keer met de kinderen te bellen? Niet alleen is dit een gratis dienst, maar de webcam kan ook al een hele hoop gemis goed maken. Wij, gebruiken het al jaren als er bijvoorbeeld een feest is en we kunnen mijn vader, die in Finland woont, niet overhalen. Hij gaat door met zijn werk of bezigheden, de tv staat aan en we houden de verbinding gewoon open. Je hebt geen idee hoeveel verbondenheid dit creëert en in deze bizarre en moeilijke tijden is het soms een must om mensen virtueel om je heen te hebben. 

 

Bellen.

Laten we het gewone bellen niet vergeten. Een van de oudere middelen van de moderne communicatie en nog steeds een van de meest gebruikte. De beller is sneller, maar ook fijn en gewoon even een stem horen, kan voor heel veel mensen al heel veel voldoening geven.