Wat doet Corona met ons lichaam

 

Iedereen kan het krijgen en de kans dat je het krijgt, ligt nog aan onszelf ook. Wat we horen van de patiënten die hersteld zijn van het virus, is dat de zwaar geraakte personen letterlijk door een hel van een periode zijn gegaan. Maar wat zorgt er nu voor dat men geïnfecteerd raakt en er daadwerkelijk iets van gaat merken? Waarom zijn er bepaalde groepen mensen meer ontvankelijk voor als anderen en waarom hoor je juist zo weinig nieuws van geïnfecteerde kinderen? De antwoorden op deze vragen en meer kun je hieronder terugvinden.

 

Hoe kan met Covid-19 ontvangen? 

Het ligt helemaal niet aan slechte hygiëne, absoluut niet, maar het is verstandig deze tijden extra vaak je handen te wassen en ervoor zorgen dat je, wanneer je in een bijvoorbeeld supermarkt bent, niet je gezicht, mond of neus aanraakt. Belangrijkste van alles nog is geen lichamelijk contact met andere mensen. Handen schudden staat in de top 5 van verspreidings-oorzaken. Niezen zonder je te beschermen en hoesten zonder je mond in de elle boog holte te stoppen is oorzaak nummer een. Het is dan ook aan te raden om nadat je in een openbare gelegenheid bent geweest als dus een supermarkt, je meteen als het mogelijk is je handen reinigt met desinfecterende get met een alcoholgehalte van tenminste 60% of je handen heel goed wast met zeep. Er zijn nu meer dan voldoende instructies op internet te vinden die je vertellen hoe je ze het beste kunt wassen, maar het belangrijkste is dat je ze wast. 

Omdat Covid-19 luchtledig is, is het naast al het schoonmaken van ledenmaten, erg belangrijk dat je je minimaal 1,5 meter distantieert van de medemens, mits deze in het gezin verkeerd. Blijf zoveel mogelijk binnen om verspreiding alsnog te voorkomen en als je symptomen vertoont, helemaal niet meer buiten komen, buiten op eigen terrein.