Kom maar eens op de site van de ANWB kijken hoe groot wij eigenlijk wel niet zijn. Niet alleen voor mooie kleding kun je in de webwinkel terecht, maar ook voor de wegenwacht, korting op dag uitjes en verzekering voor verkeersdeelnemers kun je bij ons terecht.

Omdat alles op een plek te vinden is als het over verkeerdgebruik gaat, is de ANWB site dé plek om te beginnen met je autoverzekering, fietskleding of gewoon een ouderwetse routekaart van een bepaald gebied.

ANWB – De Geschiedenis

In 1883 kwamen de twee captains van de Haarlemse en Haagse Vélocipède club (fietsclub) bij elkaar om eens te kijken wat ze kunnen betekenen om een fietsers bond in Nederland op te richten. Na veel overleg zijn alle fietsclubs behalve de Deventer club op 1 juli bij elkaar gekomen in de nieuwe fietsersbond.

Een sprong dichter naar het heden laat in 2016 het 70 jarig jubileum zien van de wegenwacht, dus uit de vélocipède bond is ontstaan. Hierbij waren ook de winkels al een paar jaar een feit en met de wegenwacht clubpas (die nog steeds als clublid wordt gezien) kun je fikse kortingen krijgen.

Er zijn tegenwoordig meer dan 100 winkels van de ANWB te vinden over heel Nederland, waar je terecht kunt voor alles wegenwacht, verzekering of leuke vakantie kleding en tips.