Bij de HEMA kun je niet alleen lekkere rookworsten halen, maar ook voor het voordeel kunt u het beste naar deze winkel of website gaan!

Of je nu gewoon even lekker komt zitten in een van de restaurantjes in de winkel voor de befaamde HEMA tompouce, of gewoon lekker even door de kleding of makeup afdeling wilt lopen voor de koopjes, bij HEMA zit je goed! Neem ondertussen meteen een brood mee voor de middag lunch!

HEMA - De Geschiedenis

In 1926 begon de HEMA, wat staat voor Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam aan de Kalverstraat in Amsterdam. Letterlijk een paar dagen later opende men een tweede filiaal in de Oude Hoogstraat in dezelfde stad. Het was een stuntprijzen winkel naar het voorbeeld van Woolworths in Amerika.

wat welvarendere Nederlanders, wilden niet geassocieerd worden met den bedrijf als HEMA en de naam werd door hun verbasterd naar Hier Eet Men Afval. Ondertussen bleef het bedrijf wel stijgen in aanzien en omzet, wat heeft geleid tot het succes wat de HEMA nu is.

Nu floreert de HEMA in elke stad of groter dorp en is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Nederland. Niet alleen voor de rookworsten.