Black Friday 2019

Blader hier door de folder van de SPAR en vind de nieuwste wekelijkse aanbiedingen van verse producten!

Nog nooit was het zo gemakkelijk om door de folder van de SPAR te bladeren. U vind hier alle aanbiedingen op één plek terug! Bespaar nu tientallen euro’s op uw boodschappen!

SPAR – De geschiedenis

Het bedrijf is opgericht door Adriaan van Well in Zoetermeer-Zegwaart. In juni 1932 besloten 16 Zuid-Hollandse winkeliers om deel te nemen aan het plan waarvoor Van Well de spar als symbool heeft gekozen omdat die boom het hele jaar door groen blijft. Later werd er een motto bij gekozen: "Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig": DE SPAR. Door samen de inkopen te doen en gezamenlijk reclame te maken profiteerden alle kruideniers van de organisatie.

Binnen vijf jaar hadden maar liefst 13 groothandelaren en 2200 zelfstandige ondernemers zich bij DE SPAR aangesloten. Het duurde niet lang voordat zelfs buitenlandse ondernemers zich bij de organisatie aansloten. In 1953 opent in Amsterdam het Internationale SPAR kantoor.

Door het internationale karakter wordt de naam van DE SPAR uiteindelijk aangepast tot SPAR. Tegenwoordig is de SPAR met ruim 12000 winkels in 40 landen een van de grootste foodretailers ter wereld.