Bekijk de wekelijkse folder van de GAMMA en maak gebruik van de beste superaanbieding van de week!

Het doorbladeren van de folder van GAMMA is gemakkelijker dan ooit. U kunt nu alle aanbiedingen op één plek terugvinden! Bespaar tot wel tientallen euro’s op uw aankopen bij de GAMMA!

GAMMA – De geschiedenis

In 1971 komen een aantal handelaren in bouwmaterialen bijeen na een studiereis in Amerika, waar ze kennis hebben gemaakt met het zogenaamde “Home Improvement Center”. Ze besluiten om hetzelfde ook in Nederland te introduceren, en richten een vennootschap op waarvan Hans Steenman, later bekend als “Mr Doe-Het-Zelf” de directeur wordt. Op 11 mei opent de eerste GAMMA-winkel in Breda, met als belangrijkste doelgroep de kleine aannemers.

Tegen alle verwachtingen in komen er vrijwel geen aannemers langs in de winkel. Er komen echter wel meer dan genoeg ‘gewone’ klanten langs. De groothandel verandert van een groothandel naar een detailhandel, en het concept van een zelfbedieningswinkel voor de doe-het-zelver is geboren.

De doe-het-zelf-markt groeit enorm in de jaren 70, en de ene na de andere GAMMA-bouwmarkt wordt geopend. Tegenwoordig heeft het bedrijf wel 252 vestigingen, waarvan 166 in Nederland, verspreidt over alle provincies van Nederland.