Bekijk alle wekelijkse aanbiedingen bij de Etos in een overzichtelijke plek en mis voortaan geen enkele aanbieding meer!

Het doorbladeren van de folders van de Etos is nu makkelijker dan ooit. Vind de nieuwste aanbiedingen en bespaar tientallen euro’s op allerlei producten!

Etos – De geschiedenis

Het verhaal van de Etos begint in 1919 in Eindhoven, toen Philips een winkelketen oprichtte, speciaal voor de medewerkers van Philips, waar ze voor een goede prijs allerlei benodigdheden konden halen. Het bedrijf is begonnen als een coöperatie van kruidenierswinkels, drogisterijen, slagerijen en een broodfabriek onder de naam “Philips Coöperatieve Verbruiksvereeniging en Broodbakkerij G.A.”.

In 1931 werd de coöperatie onafhankelijk van Philips en werd de naam veranderd naar “Etos” (Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking). Tijdens de jaren 60 en 70 was Etos de grootste lokale verbruikscoöperatie en was meer dan de helft van de Eindhovense gezinnen lid van de Etos. In 1973 werd het bedrijf gekocht door Ahold, die de naam Etos voor de drogisterijen van het bedrijf bleef gebruiken.

Tegenwoordig heeft de Etos 546 vestigingen door heel Nederland, en is het behalve een van de meest bekende drogisterijen in het land ook al zeven keer verkozen tot de beste Drogisterij van Nederland.