De eerste F1 op Zandvoort voorlopig niet zonder publiek

 

De Formule 1 heeft flink te kampen met vertragingen door Corona en er wordt zelfs gekeken om het een jaar over te slaan. Dit gaat wel ten koste van de rijkwaliteit van de coureurs dus worden er op dit moment allemaal noodplannen bedacht om alsnog de races door te laten gaan. 

 

Directeur van Zandvoort Jan Lammers opperde eerder deze week al om de races gedurende de week te houden in een “Champions League” formaat, waaruit kan blijken dat races – net als voetbalwedstrijden- goed bekeken worden op de woensdag avond. 

Een ander alternatief zou lege tribunes kunnen zijn, waar de coureurs in beschermde omgeving naar de auto’s worden gebracht, de kwalificatie, training en wedstrijd uitrijden en weer via de beschermde omgeving naar de hotels worden gebracht. 

“Zolang de FIA (Federation Internationale de L’automobile) nog niet de het idee oppert om die in werking te zetten, zullen wij er nog niet aan denken dit te doen. Het is een spectator sport en dat moet zo blijven, maar als er niks anders aan te doen is, moet het maar” aldus Lammers in een interview. 

Het is voor nu nog onduidelijk of de races worden afgelast of aangepast.