Easyjet houdt vloot aan de grond vanaf vandaag (30-03-2020)

 

Het Britse bedrijf heeft per vandaag besloten om alle 344 vliegtuigen van het bedrijf aan de grond te houden. 8 van deze vliegtuigen staan geparkeerd op Schiphol, waar het bedrijf ook de thuisbasis heeft. 

De impact van het coronavirus zou te veel geld gaan kosten als men door zou vliegen, want het aantal passagiers krimpt ook bij de vluchten stunter. 

 

Daar het bedrijf een kostenbesparende mentaliteit heeft, leek het interessanter en goedkoper om de gehele vloot aan de grond te houden, waardoor het aanzienlijk kan besparen op de brandstofkosten en deze weer gebruiken als het allemaal wat optrekt. 

 

Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat hierdoor nog steeds vluchten geschrapt worden. Hiervoor zal Easyjet een passende oplossing vinden, aldus het luchtvaartbedrijf. Daarnaast zou het blootstellen van het vlucht personeel een te groot risico vormen voor zowel het personeel als het bedrijf. 

 

Tot op nader order en geheel afhankelijk van het embargo wat geheven is ter beperking van het verspreiden van het corona virus, zal de vloot aan de grond blijven en vluchten omgezet of geschrapt worden. 

 

De afgelopen dagen is Easyjet samen met andere bedrijven zoveel mogelijk bezig geweest gestrande passagiers terug te halen naar ons land. Dit zijn er ongeveer 45.000