Tante Cor overleeft Corona op 107-jarige leeftijd. 

 

Cornelia Ras uit Goeree-Overflakkee, is tijdens een kerkdienst in haar bejaardentehuis slachtoffer gevallen aan het corona virus. Samen met haar, zijn er in die dienst 40 andere bewoners besmet geraakt met het virus. Helaas haalde een tiental van de besmette bewoners het niet. 

 

Hiermee is tante Cor de oudste overlevende van het virus, met in opvolging van een man van 104 uit het Amerikaanse Oregon. 

De eerste patiënt die genezen verklaard is van over de 100 jaar was ook in Nederland. Deze 101-jarige dame uit Rijnmond is uit het ziekenhuis ontslagen en maakt het volgende familie goed. 

Het is vreemd dat men niet bijhoudt hoeveel mensen er genezen van een ziekte, maar wel hoeveel er geïnfecteerd raken en waar men zich bevindt. Uiteraard is dit om verdere besmetting te voorkomen, maar voor nu blijven de genezen patienten nog steeds een risico factor, omdat men nog niet weet of het virus nog een keer bij dezelfde persoon toe kan slaan, nu in China het virus ook weer rustig aan de macht begint te krijgen. 

Tante Cor is maandag uit het ziekenhuis ontslagen, maakt het goed maar blijft voor eigen veiligheid nog wel even binnen in of rond een veilige ruimte in het tehuis.