De huidige staat van Nederland

 

Nu de laatste beslissingen een week geleden gemaakt zijn, bestaat er de kans dat vanavond premier Rutte weer een nieuwe set aangepaste regels gaat presenteren. We kijken terug naar de afgelopen weken en wat we kunnen verwachten van een mogelijke toespraak vanavond. 

 

Week 1 van de uitbraak. 

Dit is de week waar de eerste echte harde maatregelen genomen moesten worden. Heel veel evenementen gingen voor de beslissing nog door, maar na de toespraak regende he mailtjes van beursbezoekers die allemaal hun geld retour kregen, of de melding dat de beurs naar een later tijdstip dit jaar worden verzet. Alle bijeenkomsten groter dan 100 man kunnen en mogen niet meer doorgaan. Probeer zoveel mogelijk binnen te blijven en stop met hamsteren van toiletpapier en andere goederen uit supermarkten, zo luidde het door heel Nederland. 

Sceptisch als wij waren en een aantal zelfs lichtelijk tegendraads werden er alsnog feesten georganiseerd, ging men massaal naar de badplaatsen en had “lak” aan de uitspraken van het RIVM, welke doorgaan tot week 3.