Per 6 april kunnen ondernemers bij het UWV terecht

 

De ondernemers die door het virus een daling in de omzet zien over een aantal maanden en maanden nog te komen, kunnen vanaf 6 april bij het UWV terecht voor het aanvragen van een vergoeding die 90% van het gemiste salaris vergoed. Is de daling in het salaris 100%, krijgt de ondernemer 90% van dit salaris uitgekeerd. Daalt de omzet met meer dan de helft, is er gekozen voor 45% van het salaris. 

 

De voorwaarde is wel dat de ondernemer een omzet daling kan meten van tenminste 20% over de koers van de komende maanden. Dit zal dan met terugwerkende kracht uitgekeerd worden. 

 

Het maximale salaris dat op deze manier wordt vergoed is €9538 euro per maand. Dit is een bedrag waar de gemiddelde ondernemer wel redelijk onder zit. 

“Het is geen precies maatwerk, maar voor nu is het een snelle en goede oplossing in een tijd waar meer nood aan de man is en het niet goed gaat met iedereen. We moeten op iedereen letten, dus ook onze ondernemers” , zo maakte Wouter Koolmees van Sociale zaken en Werkgelegenheid dinsdag bekend. 

 

Op deze datum kunnen ondernemers zich aanmelden via de site van het UWV.