Nederlandse lucht is schoner dankzij Corona

 

Laten we vooropstellen dat we allemaal weten dat Corona niet goed voor onze gezondheid is als we het direct inademen of op andere wijze binnenkrijgen. Het KNMI (koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) heeft echter wel bekendgemaakt dat de lucht boven Nederland al een hele tijd niet zo schoon is geweest als nu het vliegverkeer op een laag pitje staat. 

 

Uiteraard is dit niet alleen te danken aan het vliegverkeer, maar ook aan de Nederlandse snelwegen, die een stuk leger ogen dan voorheen. Men luistert goed naar de overheid en de adviezen van het RIVM om thuis in quarantaine te gaan voor zover dit gaat. 

 

De industriële activiteit is ook sinds de maatregelen flink afgenomen en dat is te merken in de koolstofdioxide en stikstof in de lucht. Deze is op plekken tot maximaal 55% afgenomen. 

 

Het is goed dat een groot gedeelte voor ons al goed te merken is aan de lucht boven het land, want dit is ook goed voor zowel onze gezondheid als onze mentale gesteldheid. Frisse lucht is heerlijk, ook al is het op het moment alleen vanuit onze tuinen aan te raden. Op eigen terrein blijven is nog steeds het belangrijkste wat er is, samen met uitstekende hygiëne.