Solliciteren tijdens de pandemie

 

Het blijft een pijnpunt bij heel veel mensen, solliciteren, maar er zijn ook heel vele makkelijke manieren om te schieten naar die ene perfecte baan voor je. Sterker nog, het is alleen maar makkelijker geworden nu je niet fysiek op sollicitatiegesprek kan. Lees hieronder een aantal leuke tips om het solliciteren tijdens de Covid-19 pandemie leuker en vooral makkelijker te maken. Houdt wel rekening dat als je uitgenodigd wordt, je het via een webcam mag gaan doen. 

 

1: Brieven schrijven

Een emailtje of een klassieke brief schrijven blijft helemaal hetzelfde. Zoek eerst goed het een en ander uit over het bedrijf waar je graag wilt werken en zorg ervoor dat je brief ook laat zien dat je het bedrijf hebt onderzocht voor je de brief schreef. Dit geeft aan dat je je wilt verdiepen in stof en er helemaal voor wilt gaan. Daarnaast, zorg ervoor dat als je veel weet over een bedrijf, je ook klaar moet staan voor de sollicitatie vragen die gaan over de info die je hebt ingewonnen. Zet dit dus niet zomaar in je brief, want zeker nu is het een garantie dat je vragen erover krijgt. 

Zet daarnaast ook de brief goed in elkaar, want er zijn heel veel mensen die nu in moeilijke tijden het verlies van een baan rouwen. Je bent dus niet de enige met het idee dat de baan die je aanschrijft de perfecte baan is.