Vakantieparken bieden zorgmedewerkers accommodatie aan

 

Tijdens de corona crisis staan er veel vakantieparken leeg, omdat deze geen toeristen of vakantiegangers mogen accommoderen. Dit levert lege parken op, die voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. 

 

Zo heeft RCN de negen parken in de keten beschikbaar gesteld voor mensen die in de zorg dagelijks ver moeten reizen, een uitstapje willen of er gewoon even een dagje uit willen voor wat rust. Heel veel zorgmedewerkers draaien meerdere diensten per shift en wanneer deze heren en dames thuiskomen, moet er voor de kinderen gezorgd worden. Op deze manier kunnen de zorgmedewerkers even tot rust komen voordat ze weer het spreekwoordelijke slagveld op gaan. 

 

Er moet wel gelet worden op voldoende afstand, want vooral de zorg is een makkelijk mikpunt voor het virus, omdat deze helden er de hele dag bovenop zitten. 

 

Het is gebleken dat veelal vrijgezellen of alleenstaande medewerkers hiervoor kiezen, omdat die te ver van huis werken, zo mee dan de voldoende rust kunnen krijgen en dichterbij het werk kunnen worden. 

Volgens de woordvoerder van de parken hebben zich meer dan 100 medewerkers gemeld en er zijn er nu meer dan 35 geplaatst. In de komende dagen zullen dit er nog wel meer worden.