30 miljoen mondkapjes besteld

 

Nederland heeft weer 30 miljoen mondkapjes bijbesteld, wat goed zou moeten zijn voor ongeveer 4 weken aan voorraad. Uit onderzoek is gebleken dat er ongeveer 4 miljoen mondkapjes worden geconsumeerd per dag, alleen al in de zorg sector. 

 

Er moet wel goed opgelet worden waar deze aangekocht worden, omdat er op het moment een hele “levende” markt aan mondbescherming plaats vindt, zowel goed als kwaadwillig. Op het moment hebben minder goed bedoelende criminelen het gemikt over overheden die ze harder nodig hebben en hier maximaal aan willen verdienen. Hierdoor worden onder andere mondkapjes voor enorm hoge bedragen verkocht, waar andere goed bedoelende bedrijven er veel minder voor vragen. Vanzelfsprekend verkopen de goedkopere bedrijven beter, maar dit betekend ook dat deze een hogere aanvraag hebben met langere wachttijden. 

 

“Niet iedereen in Nederland hoeft een mondkapje te dragen” aldus een woordvoerder van het RIVM. “Het is belangrijk dat er meer dan voldoende kapjes overblijven die niet naar de massa gaan, maar naar het personeel wat direct in verband staat met het virus, zoals in ziekenhuizen” 

 

Volgens de World Health Organization is het dragen van een kapje niet verplicht, maar bepaalde landen hebben deze verplichting wel opgesteld, die vanzelfsprekend de prijzen voor de kapjes op hun deel ook weer omhoogdrijven.