Cruiseschip mag niet aanmeren in Florida

 

Het Holland Amerika Line cruiseschip de Zaandam, mag niet aanmeren in de haven van Florida, meld de gouverneur van de staat. Het schip zit vol met besmette passagiers die behandeling nodig hebben, maar moeten elders hun haven vinden om daadwerkelijk die behandeling te krijgen. 

 

Het gaat om de haven van Fort Lauderdale, wat in het zuiden van Florida ligt. Dit gedeelte heeft speciaal veel te kampen met besmette inwoners en is niet in staat om er nog meer te kunnen behandelen. 

De gouverneur meldt dat de ziekenhuisbedden beschikbaar moeten blijven voor inwoners van Florida en niet voor anderen die hulpbehoevend zijn.

 

Wel wil hij medisch personeel sturen, als de cruisemaatschappij dit zelf regelt. De Zaandam heeft zelf 4 verplegers en 2 artsen aan boord. Hoe het met hun gesteld is, is niet bekend op het moment van schrijven. 

 

166 gezonde passagiers zijn al overgehaald naar een zusterschip en over het lot van de 130 besmette passagiers, wordt donderdag een uitspraak gedaan. 

 

De Zaandam vertrok 7 maart uit Argentinië, maar door de snelle corona verspreiding, zijn alle havens op slot gegaan, waardoor de Zaandam geen mogelijkheid heeft aan te meren. De bedoeling was om 21 maart aan te komen in Chili.