Corona treft Afro Amerikaan harde dan blanke Amerikaan

 

In de Verenigde staten is gebleken dat de Afro Amerikaanse bevolking disproportioneel harder geraakt worden dan de blanke bevolking. Men denkt dat dit te maken heeft met de wat ongezondere leefstijl van deze bevolkingsgroep, waardoor hun immuunsysteem omlaag wordt gehaald. Hierdoor is men gevoeliger voor infectie. 

 

Daarnaast is het gebleken dat deze groep mensen ook financieel minder te besteden heeft en daardoor in slechtere omstandigheden moet leven, wat ook de vatbaarheid voor het virus vergroot. 

In de Milwaukee County Wisconsin is de zwarte bevolking maar voor een kwart vertegenwoordigd, maar driekwart van alle patiënten zijn afro. 

President Trump, die altijd wel een uitspraak klaar heeft staan over andere bevolkingsgroepen van zijn land, meldde zelfs dat er een onacceptabele ongelijkheid is, waar nadat de pandemie over is zeker heel kritisch naar gekeken moet worden. Het kan niet zo zijn dat een bepaalde bevolkingsgroep geforceerd in een vorm of staat van minderheid kan verkeren in een welvarend land als de Verenigde Staten van Amerika. 

Met 400.000 besmettingen en meer dan 13.000 doden is Amerika het wereld deel wat het hardste geraakt is door de Corona Crisis van 2020.