Paashaas is een vitaal beroep

 

Er zijn altijd beroepen waar je van denkt dat die niet belangrijk zijn voor een samenleving. Elk jaar vieren de Nederlanders wel Sinterklaas en tegenwoordig mag de kerstman ook niet meer ontbreken in de feestmaand bij heel veel huishoudens. 

 

Een aantal andere beroepen die vallen onder de bekende karakters van bepaalde maanden worden echter wel getroffen door het Corona virus, waaronder ook de tanden fee en de paashaas, waar laatste deze maand weer bij ons op visite komt. Men weet nog steeds niet waar de eieren van de paashaas vandaan komen, maar volgens Jacinda Ardern , premier van Nieuw- Zeeland, is het een vitaal beroep en moet gewoon doorgaan. 

 

In tijden als deze is een beetje moraal erg welkom. Daarom wordt vooral de paashaas verwelkomt in heel veel gezinnen om de kop weer even omhoog te steken en plezier te hebben in tijden dat het moeilijker gaat met ons als mens. Kleine dingen kunnen heel groot worden als er genoeg aandacht aan besteed wordt en wellicht dat de paashaas dit jaar nog als nationale motivatie held wordt gekroond, die verantwoordelijk is voor een fijn weekend van paaseieren zoeken in de achtertuin, lekker eten en wellicht nog wel een barbecue met goed weer. Wat de haas niet kan veranderen is de afwezigheid van bezoek, maar dichter bij elkaar komen als familie is voor velen ook al lang geleden.