Corona quarantaine bezigheden

 

Ja hoor, hebben wij aardbewoners weer. 2020 is nog maar net begonnen en we hebben al meer ellende aan onze broeken gehad dan in de laatste tien jaar. Nu wordt er door het RIVM en de Overheid van ons verwacht dat we samen met de kinderen -want die zitten ook niet meer op school nu- en de vrouw iets te gaan doen. Niet iedereen heeft kinderen en/of een vrouw, dus laten we eens een lijstje maken van dingen die men alleen en met zijn allen nog steeds kan doen. 

 

Alleen,

Single, vrijgezellig of hoe je het ook wilt noemen. Het rijk is voor jou en je eventuele huisdieren alleen. Dit is de ultieme tijd om eens die verdiende rust te pakken. Ga eens een goed boek lezen of koop er online eens een. Leer jezelf eens een nieuwe taal of ga eens jezelf een youtube kookcursus geven. Omdat je alleen bent hoef je niet bang te zijn dat je een keer thuis moet blijven omdat de partner naar de winkel toe wil. Je mag namelijk niet met meer dan 1 persoon per gezin de supermarkt in, in verband met die 1,5 meter afstand houden van elkaar. Wat je heel veel in de spreekwoordelijke wandelgangen hoort, is dan men het gamen weer oppikt. Speel eens dwars door dat ene spel heen wat je al zo lang wilde spelen, maar nooit tijd voor hebt. Nu heb je zeeën van tijd en als je klaar bent is het tijd om wellicht meer te bestellen. 

Het wordt allemaal wat moeilijker als je met een gezinnetje thuis woont. Nu MAG je maar met een persoon tegelijk de supermarkt in en bij sommige kruidenierswinkels moet je een mandje pakken waar er maar 20 van beschikbaar zijn per keer dat er iemand naar binnen wilt. Lange rijen voor winkels waar je normaal niet een rij verwacht, omdat men met hele gezinnen tegelijk naar binnen wil. Dit is een voorbeeld hoe het niet moet, zo’n uitje met het gezin. Hieronder hoe het wel moet.