Migranten in kampen hard geraakt door Corona

 

In diverse kampen over de hele wereld, waar men niks ander kan als dicht op elkaar zitten, vanwege de situatie waar de migranten zich in bevinden, is Corona besmetting gevonden. Deze kampen zullen heel hard geraakt worden door het virus, waar ook nog eens weinig aan te doen is, wat medicatie betreft. 

 

De hulpverleners doen er alles aan om verdere verspreiding te voorkomen, maar voor de meeste kampen is het water naar de zee dragen, daar de verspreiding sneller werkt als het tegengaan. 

In het Griekse kamp in Ritsona, waar 2500 migranten verblijven zijn er al 63 besmet met het virus. Dit kamp is in quarantaine geplaatst en niemand mag er nog in of uit. De besmetting is ontdekt, nadat een 19-jarige migrant beviel in het ziekenhuis van Athene. De vrouw bleek covid-19 mee te dragen en is officieel de eerste van de bijna 40.000 migranten in Griekse vluchtelingen kampen die besmet is geraakt met het virus. Waar de initiële besmetting heeft plaatsgevonden, wordt nu nog onderzocht. 

In Griekenland zijn er in totaal 1415 mensen besmet geraakt met het virus en een totaal van ongeveer 50 mensen zijn aan het virus overleden.