Hema vraagt huursverlaging aan

 

Door de huidige uitbraak van het Corona virus zijn de omzetten van diverse ketens flink omlaag gegaan. De afgelopen weken heeft typisch Nederlandse keten Hema, een van de harste klappen gemaakt van allemaal, door bijna een derde van de omzet te zien dalen. Doordat veel meer mensen thuisblijven op verzoek van RIVM en Overheid, heeft het bedrijf minder uit hun webwinkel weten te halen als initieel verwacht was. 

 

Dit heeft gezorgd voor spoedoverleg bij het bestuur en er is uitgekomen dat men gaat proberen om de huur voor april en mei te verlagen om de gedane financiële schade wat in beperken te kunnen houden. 

Om verdere besparingen te maken, heeft het bedrijf ervoor gekozen om de geplande loonsverhoging naar het personeel uit te stellen en de reiskostenvergoeding op te schorten tot na de pandemie. 

 

Het bedrijf met zijn 11.000 medewerkers, waarvan 9000 in Nederlandse fillialen, kampt al langer met financiele problemen die maar niet opgelost kunnen worden. Zo heeft kredietbeoordelaar Moody’s het bedrijf vorig jaar al omlaag gezet in rating. Het bedrijf voorspelde toen al dat de Hema een zware tijd tegemoet ging als er iets met de economie zou gebeuren, wat nu precies het geval is.