Thuisleren blijkt een succes

 

Nu de scholen sinds 14 maart 2020 werden geadviseerd om dicht te blijven, hebben de docenten van deze scholen er alles aan gedaan om de kinderen toch zo goed mogelijk te voorzien van lesstof. De mensen die nu verplicht zijn om thuis te werken, hebben dus naast de taak van het rustighouden van kinderen, ook nog de taak gekregen om de kinderen te scholen. 

 

Voor een aantal mensen, veelal de alleenstaande ouders is dit een hele opgave en mede door dit kan niet iedereen het huiswerk uitvoeren zoals dit bedoeld is door de scholen. Daarom zijn er per school afhankelijk een aantal online lessystemen vrijgegeven die het leren makkelijker moeten maken voor de kinderen die niks anders kunnen dan thuisblijven en wat blijkt, dit is een groot succes. 

Met programma’s als rekentuin, zijn kinderen interactief bezig met schrijven, rekenen en andere dingen die de klassen voorbereid hebben als programma in de normale klassen. Het succes van deze vorm van lesgeven is zo enorm, dat de eerste dagen van het vrijgeven van deze lesstof de servers van de bedrijven waar de programma’s op staan helemaal lam gelegd werden. 

 

Het vervangt de klaslokalen niet, maar als men op zoek is naar een goed alternatief of weer een extra bezigheid voor uw kinderen, is dit een goede oplossing, zelfs als het huiswerk al is gedaan.