Wolf gespot op de Zuid Veluwe

 

Het komt steeds vaker voor dat een wolvenroedel zich uitstrekt over grotere gedeeltes van de Veluwe. Zo is afgelopen nacht een wolvin gespot in het gebied waar voorheen nog geen roedel aanwezig was. 

 

Voor nu is het nog onduidelijk of de wolvin is gekomen om te blijven, of dat ze gewoon op doortocht is. 

De wolf is waargenomen op een wild camera, naast een vermoedelijk slachtoffer van het dier, een edelhert. Woudbeheer gaat door middel van DNA onderzoek uitzoeken of het al een reeds bekende wolf is, of een nieuwe aanwinst voor Nederland. Dit is ook voor het eerst dat er een wolf in dit gebied gespot is. 

 

Natuurmonumenten is ook tot de conclusie gekomen dat de roedel die zich aan de noord kant van de Veluwe bevindt, een steeds groter territorium aan het afbakenen is. Wolven proberen het territorium in de winter zoveel mogelijk uit te breiden om zoveel mogelijk voedsel te behouden om de winter door te komen. 

 

Of er nog plaats is voor een nieuwe roedel in het zuiden van de Veluwe is nog onduidelijk en zal beslist worden door de dieren zelf, maar eerst maar eens kijken of de wolf wil gaan settelen, of dat deze gewoon even een bezoek aan het gebied gaf.