3d printers schieten massaal de zorg te hulp.

3D printer

 

Het printen van miniaturen is al een tijdje heel populair. Kleine speeltjes voor de kinderen, stukjes die het leven of huishouden makkelijker maken of gewoon leuke spelletjes om te doen. Je kunt het niet verzinnen of het is wel te maken met een printer en de techniek staat voor niks. 

Nu was er laatst op het nieuws te lezen en horen dat een bedrijf geen kraantjes meer had om de zuurstofmaskers te reguleren. Een lokaal bedrijf is met een printer naar het ziekenhuis toegegaan en heeft samen met die afdeling een ontwerp gemaakt om de kraantjes en masse te printen. Niet dezelfde kwaliteit als het bedrijf wat ze initieel levert, maar het doet zijn werk in tijden van crisis als deze. 

 

Steeds meer en meer van deze verhalen komen naar voren. Lokale printers hebben nu de handen in elkaar gestoken om de ziekenhuizen in de buurt te helpen met bevoorrading van de missende onderdelen. Maar wat wordt er nu precies allemaal geprint? Lees hieronder meer over het helpen van ziekenhuizen. 

 

Hoe werken 3d printers eigenlijk?

Een 3d printer is een printer die laagje voor laagje en voorwerp “print”. Afhankelijk van de kwaliteit van de printer zal het eindresultaat van goede of slechte kwaliteit zijn, maar allemaal zijn ze tot een bepaalde hoogte bruikbaar zijn. Je hebt twee verschillende varianten. SLA en DLP. SLA is met filament, die rollen plastic die je regelmatig voorbij ziet komen en de nieuwste techniek is DLP. Dit is een chemische variant van giethars, die met licht verhard wordt tot een compleet geheel. Dit is wat brozer, maar met de laatste kunnen makkelijker hoge resolutie prototypes worden gemaakt.