Voorbereiding op een langzame terugkeer naar normaal

 

In de persconferentie van 7 April, werd er een keer geen slecht nieuws verkondigd, maar eerder neutraal nieuws. Er was niks verslechterd, wat opzich al goed nieuws te noemen is. We mogen nog niet te hard juichen en er zal veel moeten gebeuren om nog terug naar normaal te gaan. Maar wat is normaal en hoe hard moeten we als land werken om naar dat (wellicht) nieuwe normaal te gaan?

We proberen zo goed mogelijk antwoorden te geven door speculatie over wat er gisteren is verteld in de meest recente persconferentie van Premier Rutte en zijn Collega van het RIVM. 

 

Het nieuwe normaal

De huidige maatregelen wat Corona betreft, lopen tot 1 juni. Dit wil zeggen dat men niet te vaak buiten moet komen, niet op visite gaat naar anderen en op straat worden groepen meer dan 3 personen beboet, om zo verspreiding van het virus te voorkomen. Het handenwassen en hygiëne hebben we allemaal nu wel gehoord dus daar gaan we het niet over hebben. Maar wat gebeurt er met ons na 1 juni. Gaan we dan op dezelfde voet door, of zijn er ineens weer festiviteiten overal in het land te vinden, complete feesten en andere bijeenkomsten? 

Dit zou de slechtste keuze ooit zijn als we het hebben over terugkrabbelen van een pandemie. We zullen nog wel even die 1,5 meter aan moeten houden en leven als nu. De verplichtingen worden echter weer keuzes, in de veronderstelling dat men er volwassen mee omgaat. Hierbij komt dus ook het advies dat er niet massaal op straat (lees feesten, strandbezoek met heel Nederland Etc.) gaat wonen.