Vogeltjes kijken via webcams

 

Nu we deze dagen niet meer samen kunnen wandelen, fietsen of lekker bij elkaar op bezoek, is een bepaalde bezigheid enorm populair geworden, wat niemand ooit verwacht had. In heel Nederland zijn webcams gelinkt aan websites waar je vogels kunt kijken. 

De webcams worden gericht op nestkasten, nesten of bomen waar veel vogels in te vinden zijn en mensen komen massaal naar de sites toe om te gaan zitten kijken. Het geeft rust en de vogels kunnen ongestoord te werk gaan in tijden waar er toch al niemand in de bossen te vinden is door Corona. 

 

Maar waarom is het zo populair? Als eerste reden zijnde dat mensen nu thuis moeten blijven. Daarnaast is het altijd leuk om vogels te kijken die bezig zijn met hetgeen waarvoor ze uit een ei zijn gekomen. Het lijkt op een altijd doorlopende drama serie, die vaak in elk land rond 20.00 op televisie verschijnen waar niemand van toe durft te geven dat ze het kijken, wat altijd een goed bekeken programma is. 

 

Vogels hebben zo minder last van bezoekende of wandelende mensen in de gebieden waar veel gebroed wordt, dus het is beter voor de natuur. Zo heeft Corona toch nog goede punten als we van de natuur een dramaserie kunnen maken.