XTC lab ontploft in Poortvliet, 28 schapen en lammeren gedood.

 

In Poortvliet is de brandweer sinds vrijdag avond bezig geweest met het blussen van een grote losstaande schuur. Na pas 24 uur blussen kon de brandweer in het afgebrande perceel en kon het sein brandmeester afgeroepen worden. 

In de afgebrande schuur bevonden zich niet alleen 28 schapen en lammeren, maar ook de restanten van een XTC lab, samen met enkele duizenden liters drugs afval, 4 stookketels en alle benodigde grondstoffen om de drug te produceren. 

 

Het LFO (Landelijke Faciliteiten Ondersteuning) is samen met de politie de resten van het lab nog aan het ontmantelen, waar wellicht nog meer gevonden wordt als bovengenoemde. 

 

Het is nog niet duidelijk of er naast de getroffen dieren nog andere slachtoffers zijn gevallen, want men kan niet nagaan nog of er op het moment van ontploffing mensen aanwezig waren. De schuur hoort bij een nabijgelegen woning, waar nog geen mensen gearresteerd zijn. 

 

Voor nu is de politie nog in onderzoek. Zodra er meer bekend is, zal er meer nieuws naar buiten komen over de oorzaak van de ontploffing en kunnen verdachten verhoord worden.