Winkels sluiten voor veiligheid van het winkelpersoneel.

 

De Nederlandse winkelketen Albert Heijn sluit voor een aantal keer per dag de deuren om de kopende menigte even buiten te houden tijdens het vullen van de voorraad. Het is al een aantal keer voor gekomen dat de medewerkers van de keten aan de kant geduwd worden en zo niet meer toekomen aan het werk wat ze verrichten; het aanvullen van de winkels. 

 

Hierdoor heeft de keten vandaag besloten op een aantal momenten per dag dicht te gaan om de medewerkers hun werk te laten doen, zonder storing van de klanten. 

 

Afhankelijk van de grootte van de winkel en het levermoment van de goederen zal dit van een aantal keer per dag tot een keer of tien per dag zijn. Daarnaast is het uiteraard ook geheel afhankelijk van het aantal personeelsleden en de koopkracht van de klanten. De speciale opening voor senioren blijft wel gewoon van kracht. 

 

“We doen er alles aan om onze klanten zo normaal mogelijk boodschappen te laten doen, zonder dat men er iets van merkt.” Aldus de woordvoerder van de supermarkt keten. 

 

Of de kleine winkels hierdoor ook eerder dicht gaan is niet vermeld. De grote winkels zullen zo veel mogelijk de normale openingstijden aan blijven houden.