Boeren Schieten Circusdieren te hulp

 

 

 

In het Friese Drachten staat sinds de uitbraak van het coronavirus het Circus Rens Berlin gestrand. Omdat deze een reisverbod hebben, zijn ze verplicht om in Drachten te blijven tot de maatregelen opgeheven worden, maar er mag ook geen voorstelling meer gegeven worden door diezelfde regels die het coronavirus zouden moeten stoppen. 

 

Het circus staat bekend om de mooie dierenacts en heeft redelijk wat dieren. Zonder inkomsten is er ook geen geld meer voor voer voor de dieren, waardoor er lichte paniek uitbreekt onder het team van het circus. 

 

Boeren om en rond het Friese Drachten hebben het circus afgelopen weekend meer dan voor 3 maanden aan voer gebracht, zodat de dieren in ieder geval minder stress hebben van de gevolgen van het virus. De boeren hebben karren vol met wortels, bakken brood van plaatselijke bakkerijen en van eigen lang een groot aantal balen hooi en stro geleverd. 

 

Onder het dieren assortiment van het circus zitten kamelen, dromedarissen, arabische paarden en een aantal goed getrainde honden. Ze hebben ook een olifant, maar die mag niet altijd meer mee op toer door bepaalde landen, vanwege het beleid van dat land. Zo mag je in Nederland bijvoorbeeld geen exotische (lees wilde) dieren meer hebben als act.