Grotere drukte in bouwmaterialen winkels door corona

 

 

Bouwmarkten hebben het dit jaar 25% drukken dan dezelfde weken vorig jaar en zelfs 6% hoger dan de resultaten van vorig jaar hemelvaart. Dit is te wijten aan de het corona virus, wat voor een groot aantal thuiswerkende en thuisblijvende mensen zorgt. Deze toename heeft als gevolg, dat de bouwmarkten het extra druk hebben met het handhaven van de huidige RIVM en Overheids adviezen, die vorige week opgelegd zijn, maar zorgt dan ook voor extra personeel in de winkels. 

 

De toename komt vooral uit goederen die snelle reparaties en klusjes om en rond het huis mogelijk maken, zoals verlichting, buitenarmaturen en tuingereedschap. 

 

Niet alleen de bouwmarkten zien een grote toename van bezoekers en (een gedeelte) omzet, maar ook de supermarkten zijn ondanks alles een goed gevonden winkel. De blikgroente, conserven, pasta, toiletpapier en houdbare melk blijven een goed verkocht product voor meerdere artikelen tegelijk aan te schaffen. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek ligt de verkoop van bakkerijproducten, zetmeel en mixen zelfs 160% hoger dan het vorig jaar. Hieruit blijkt ook dat men veel vaker zelf thuis bakt nu er meer tijd voor is. Vooral koekjes en cakes zijn populair onder de thuisbakkers.