Top Himalaya weer te zien dankzij pandemie

 

In een gevecht tegen de pandemie is het aan te raden thuis te blijven om verdere besmetting te voorkomen. Veel landen zitten in quarantaine en andere hebben gekozen voor een mildere vorm van isolatie, genaamd zelf isolatie. 

Ondanks dat corona niet goed is voor de gezondheid en dodelijk voor sommige, is het niet onder banken of stoelen te steken dat de resultaten van de quarantaines en isolaties goed voor de planeet zijn. Zo berichtten we laatst al over de schonere kanalen en China kan voor het eerst in lange tijd de sterrenhemel weer zien door de absentie van smog in de grote steden. 

Een van de mooiere meldingen van de natuur, die orde aan het herstellen is, is het bericht dat de top van het Himalaya gebergte weer te zien is na jaren van uitstoot vervuiling om en rond het gebergte. 

 

Dit zal een feest voor milieuactivisten worden, want het bewijs komt letterlijk en figuurlijk nu aanwaaien, dat er echt iets moet veranderen aan het gedrag van de bewoners van moeder aarde. We moeten nu echt eens gaan kijken hoe we het beter kunnen doen en wellicht is dit de eye opener voor de vele wereldleiders waar we allemaal op aan het wachten zijn.