Het Coronavirus 2020 – Zorg dat je er klaar voor bent – De belangrijkste informatie die je moet weten!

Recentelijk heeft het COVID-19 Virus de Pandemie gestart in Wuhan China, wat ons allemaal slapeloze nachten oplevert. Heel veel landen zijn al in een zogenaamde lockdown en meer en meer volgen. Hoe meer van deze landen op slot gaan, hoe meer mensen realiseren dat het virus geen grap meer is. We beginnen ons nu serieus zorgen te maken over onze gezondheid, familie en naasten in onze harten. Is er een manier om het infectie risico te verminderen? Absoluut. Kalm blijven en de meest significante stappen volgen om onszelf en naasten te beschermen tegen het virus!

 

1. Isoleer jezelf als dit een mogelijkheid is.

Probeer zo min mogelijk in openbare en drukbezochte publieke plaatsen te komen. Werk vanuit thuis, doe de boodschappen online en gebruik geen publiek transport, zoals bussen en treinen. Het is welbekend dat het virus van persoon tot persoon verspreid, dus het gemakkelijkste om niet geïnfecteerd te raken, is zo min mogelijk in contact te komen met anderen.

 

2. Was je handen zoveel als mogelijk is!

Voornamelijk nadat je jezelf in een publieke plek hebt bevonden, na het niezen, hoesten of je neus snuiten. Was de handen met water en zeep voor tenminste 20 seconden en als je niet in staat bent om de handen met water en zeep te wassen, pak dan ontsmettingsmiddel met tenminste 70% alcohol. Smeer heel de handen in en blijf smeren tot ze weer droog aanvoelen.