Coronavirus – cruciale informatie en aanbevelingen

Op het moment is SARS-Cov-2, beter bekend als het coronavirus een heet onderwerp in bijna alle landen over de hele wereld. Met in acht name van het verspreiden van het virus naar verschillende delen van de wereld en het stijgende aantal infecties, heeft de Nederlandse regering bepaalde keuzes en aanbevelingen gedaan, welke resulteren in het minder verspreiden en beschermen tegen SARS-CoV-2 Corona.

 

Hoe de symptomen te identificeren?

Een gewone hoest of een nies geeft niet aan dat je geïnfecteerd bent met COVID-19. In dit geval ben je het beste af met gewoon thuis te blijven, rationeel denken en kalm te blijven. De volgende 3 symptomen van COVID-19 moeten herkend worden, om je ervan te verdenken op infectie en dus een gevaar:

- Je bent in landen en regio’s geweest waar het coronavirus al gevonden is, of u bent in contact geweest met een geïnfecteerd persoon in de afgelopen 14 dagen.

- Koorts

- Verkoudheidssymptomen, zoals hoesten, schrale keel of vermoeidheid

- je bent kortademig

 

Als u symptomen als deze ervaart, maar u bent niet in fysiek contact geweest of hebt gereist, dan is het meer dan voldoende om de standaard beschermingsregels te volgen gedurende een nies, hoest of het wassen van de handen.

 

- Was uw handen regelmatig met zeep en water. Als u niet direct beschikking heeft tot zeep en water, gebruikt een alcohol houdende handgel met tenminste 60% alcohol.

- Bedek altijd uw neus of mond met een doekje of uw elle boog als u niest of hoest. Gooi daarna de zakdoek meteen weg.

- Houdt op zijn minst 1 tot 1,5 meter tussen u en een ander persoon die niest of hoest.