Winkels gaan mondjesmaat weer open

 

Een kleine (wellicht positieve) verschuiving in de winkelbranche deze week. Een aantal kleine retailers gaan met in achtname van de veiligheids- regulering weer open na een aantal weken gesloten te zijn geweest. Daarnaast is te merken dat ook grotere ketens als VanHaren en SuitSupply interesse tonen om de deuren na enkele weken weer open te doen. 

 

De reden van de kleinere winkels om het toch weer te proberen met de juist genomen veiligheid, is dat deze het niet kunnen permitteren dicht te blijven voor een geruime tijd, daar geen verkoop, geen omzet en dus geen brood op de plank is. Het aantal dreigende faillissementen is dan ook groter dan ooit te voren nu het blijkt dat er meer financiële schade is toegediend door Corona als de bankencrisis afgelopen decennium. 

 

Niet alleen de winkelsector heeft veel te lijden onder de pandemie, maar ook de bouwsector heeft weer hevige klappen te verdragen. Deze heeft door de grote aantallen prioriteiten van de cliënten meer faillissementen gezien in de afgelopen maanden dan heel 2019 bij elkaar en naar geluid, zal dit nog lang niet over zijn. Meer zullen volgen omdat de race naar de klanten straks flinker zal zijn doordat er minder klanten zijn.