Ongerust over je gezondheid? Zo kun je er mee omgaan.

 

Deze dagen van drukte, onrust en veelal onzekerheid en welzijn, zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Dagelijks voorkomende vragen als: Moet ik nog wel een keer naar de supermarkt, zal ik nog wel naar buiten kunnen of mag ik nog wel een wandeling gaan nemen zijn aan de orde van de dag en voor een aantal mensen fataal voor de geruststelling. Hoe kun je hiermee omgaan, wil je er mee omgaan en wat kan een persoon met dergelijke ideeën geruststellen. Wie had een jaar geleden gedacht dat we met zijn allen de winkelkarretjes aan het poetsen zijn voor we ermee de winkel in gaan, laat staan de verplichting van om de anderhalve meter afstand te houden. 

 

Wat kun je eraan doen om zoveel mogelijk de ongerustheid tegen te gaan. 

Dit antwoord kan beantwoord worden in twee makkelijke zinnen, maar iedereen weet dat het er meer worden, vanwege het persoonlijk aspect van de ongerustheid. 

1: Zorg voor goede hygiëne. Was je handen regelmatig en doe dat met desinfecterende zeep. 

2: Kom zo min mogelijk buitens huis. 

 

Wat kan dit persoonlijk met je doen? De extrovert kan er heel ongelukkig van worden en de introvert zal het niet zoveel uitmaken. Deze is toch al vaker op zichzelf en kan zich uitermate goed bezighouden. De extrovert is in veel gevallen een wat socialer persoon en heeft wellicht een hoop moeite met die 2e regel. Dit is op te lossen door toch veel contact te hebben met mensen, maar dan via Skype, Whatsapp of gewoon een belletje. Een gesprek van een minuut om te kijken of het allemaal goed gaat aan de andere kant van de lijn is meer dan voldoende om iemand zijn dag goed te maken.