Hanos - Geldig van 01.01 tot 31.12.2019

pagina 11 de door de stillman geselecteerde de vloeistof whisky mag worden soort vat en de rijpingstijd zijn van invloed op de uiteindelijke smaak watertemperatuur in de ketel 60°c in de wash en stijgen op in de hals wordt overgepompt in een kleinere ketel de 'low wines' of 'spirit still' en heeft tijdens de tweede ronde veel meer te doen dan in de eerste want hij moet in dit stadium het hart van het distillaat selecteren en gebruikt daarvoor een 'spirit safe,' die door de britse belastingdienst in om te voorkomen dat er illegaal vloeibare alcohol werd afgetapt de stillman kan door deze safe de kwaliteit en densiteit van de alcohol beoordelen en besluiten wanneer hij het met de volgende ronde opnieuw vloeistof de gewenste alcohol en de tapkraan over naar de 'spirit het proces wordt de kwaliteit van de uiteindelijke whisky bepaald aan het eind van de tweede ronde stijgt de temperatuur in de ketel en verdampen er verscheidene worden genoemd ze beïnvloeden de smaak van de te maken whisky op nadelige wijze en worden daarom samen met de foreshots apart verzameld en in de volgende ronde gedeeltelijk opnieuw hoeveelheid low wines gedurende de rijpingstijd neemt de 'master distiller' geregeld monsters uit verschillende vaten om te testen hoe de whisky zich besluit hij dat de whisky gebotteld verdund tot 40-43% alcoholsterkte dan van een 'cask strength' whisky het alcoholpercentage daarvan kan variëren van 50-70% hans