Gall & Gall - Geldig van 13.09 tot 22.11.2021

snelcursus een ander woord voor appassimento laten indrogen van druiven' het wereldberoemde wijnhuis masi maakt al sinds 1772 wijn in als het gaat om amarone en expert in wijnen van ingedroog- de druiven bestaat ook een echt zoete amarone appassimento-techniek wordt niet alleen in de streek valpolicella toegepast in andere delen van italië en daarbuiten gebruiken ze 'm ook recioto = zoete amarone net als bij amarone worden de druiven voor recioto gedeeltelijk ingedroogd bij amarone vergist vrijwel alle suiker in expres eerder gestopt zodat er onvergiste recioto della valpolicella komt er uit veneto ook de witte recioto di soave rozijn en abrikoos in de smaak oude techniek wijnmaken van ingedroogde drui- zingen dat het al zo'n 700 jaar voor onze jaartelling werd toegepast de gedachte erachter was toen eigenlijk niet anders dan die van de druiven meer suiker en een hogere concentratie aan geur- en was vroeger van groot belang toen men wijn nog in kruiken en zakken bewaarde aan de stok met appassimento wordt het indrogen van de druiven ná de pluk steeltjes gedraaid zodat de drui- ven geen vocht of voedingsstoffen meer vanuit de plant ontvangen ze verdrogen aan de plant in de passerillage sur pied' van 'appassimento de wijnmaker de schillen de gedroogde appassimento-druiven toe aan betekent lang genoeg om kleur- en smaakstoffen verdrogen' aan de schillen te onttrekken - wat de gall & gall | proef! 53