Dirk - Geldig van 01.10 tot 30.11.2023

appels en peren behoren tot de top tien van populairste boordevol voedingsvezels en ze? 'an apple a day keeps the zeker een kern van waarheid appels zijn namelijk niet alleen bijdraagt aan een lager risico op chronische aandoeningen daarnaast hebben peren ook nog andere 'kwaliteiten' appels zijn lichter dan water en peren juist zwaarder als je beide in water legt blijven appels drijven en zinken peren naar de bodem! zo kan het eten van een peer voor het drinken van alcohol helpen om een vervelende kater rijk aan vezels en vitamine c en dragen bij aan het verlagen van 'slecht cholesterol' en dus altijd een goede keuze daarnaast zijn er veel producten waarin appels zijn verwerkt zoals moes en taart maar wat maak je eigenlijk van peren? een heerlijke perenchutney! appels met peren vergelijken het spreekwoord 'appels met peren vergelijken' betekent dat twee totaal verschillende dingen niet met elkaar vergeleken kunnen worden maar dat gaan wij gewoon lekker wel doen! stoofperen een heerlijk bijgerecht voor koude dagen! stoofperen zijn van oudsher een sfeermaker in de herfst en winter en worden vaak gegeten stoofperen bedoeld zijn om te stoven zijn ze rauw niet zo lekker officieel is de stoof- peer daarom ook een stoofpeertjes maak je zelf door stoofperen drie uur lang te koken in een pannetje met kruidnagels en rode een pot stoofperen kant-en-klaar bij dirk perenchutney met gember het vruchtvlees in blokjes van de zaadlijsten en snijd het verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui toe en breng aan de kook laat 25 minuten zachtjes koken af en laat op zijn kop afkoelen lekker bij een kaasplankje extra vierge ½ tl kardemom ½ tl steranijs bereidingswijze