Lidl - Geldig van 30.09 tot 06.10.2022

scan de qr-code of kijk op recepten.lidl.nl herfst tarte-tatin benodigdheden • bloem om mee te bestuiven • stoofappels en stoofperen • 2 kleine pruimen • 120 g suiker • 120 ml rode wijn • vanillesuiker • ½ tl kaneel • 25 g pistachenootjes • een ovenbestendige koekenpan • deegroller bereidingswijze • verwarm de oven voor op 190 graden • bestuif een schoon werkvlak en een deegroller met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap groot genoeg om de koekenpan waarin je de taart gaat bakken te bekleden en deeg even aan de kant ze doormidden en verwijder de zaadjes en klokhuizen p.p • zet de koekenpan op matig vuur en doe er de helft van de suiker en de helft smelten en wacht tot het mengsel een lichte karamel vormt • schep de stukken fruit door de karamel en schik ze met behulp van een tang erg heet! het uitgerolde deeg overheen en druk met een houten lepel de randjes in bak de tarte-tatin 25 tot 30 minuten in en roer de kaneel erdoor bord of een grote houten snijplank op en laat de taart voor het aansnijden een paar minuten afkoelen zodat de karamel een beetje stolt • garneer met pistachenootjes en serveer er een lepel crème fraîche of een bolletje roomijs bij