Hoogvliet - Geldig van 01.09 tot 31.10.2020

zo zit dat rijping op smaak rode zegel koggelandse is een beschermd streekproduct de kaasdragers van het waagplein alkmaar de europese unie een beschermde oorsprongsbenaming gekregen het garandeert en beschermt het unieke karakter van grootste compliment dat een streekproduct kan krijgen! niet alleen is de bereiding volgens authentiek recept ook de rijping vindt nog op de oorspronkelijke manier met alle tijd en rust om wanneer de kazen door de kaasmeesters als uitmuntend het pakhuis verlaten panese dox volle smaak het geheim van de volle smaak van koggelandse ligt in de uitgestrekte polders sinds jaar en dag een rijke voedingsbodem voor mals en vers gras traditie in noord-holland wordt sinds de zestiende eeuw kaas van de hoogste kwaliteit gemaakt de lokale kaasmakers geven generatie op generatie door koggelandse zoals de kaas liefkozend genoemd brandnetel en komijn de koeien staan op springen zwartbonte holstein koeien genieten dag in dag uit van het heerlijke een smaakvol cadeau die van nature romiger is de ideale basis voor een smeuïge kaas hollandse kaasfondue droge witte wijn 800 gram belegen koggelandse kaas1 eetlepel maizena2 eetlepels kirschbrood wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje maizena met de kirsch en schenk dit bij de kaas roer goed door en giet de fondue als deze goed gebonden is in de voorverwarm de fonduepan smaakt naar meer klein zoetje • jong belegen - vol en romig kaassmaak • extra belegen - vol en intens rijpingskristallen zorgen voor een extra smaakbeleving overjarige kaas - robuust kristallen zorgen voor een extra smaakbeleving tip ook lekker met 1 theelepel mosterd of paprikapoeder of cayennepeper