Dirk - Geldig van 01.09 tot 30.09.2023

noord-brabant elke streek in nederland heeft zijn eigen tradities en typische lekkernijen van het noordelijkste puntje in groningen tot aan het meest zuidelijke deel van zeeland wat is hét gerecht van jouw streek? dit keer zoomen we in op noord-brabant met de o zo gezellige brabantse worstenbroodjes! favoriet bij allerlei festiviteiten historie het brabantse worstenbroodje ontstond als een manier om vlees werd dan in brooddeeg gewikkeld speciale gelegenheden zoals kerst en dan vooral samen met familie is onlosmakelijk verbonden met het worstenbroodje favoriet bij veel fanatiekelingen is er een wedstrijd voor de titel 'het lekkerste brabantse worstenbroodje' deel jouw streekgerecht! wat is hét streekgerecht van jouw regio? stuur een recept in naar [email protected] en maak kans op een dirk-cadeaubon van € 20! nederlandse streekgerechten brabantse worstenbroodjes ingrediënten deeg ½ tl zout vulling ½ tl zout snuf peper bereidingswijze in een grote kom alle ingrediënten voor deeghaken of met de hand tot een soepel bestrooi het werkblad met wat bloem en druk de 10 stukjes deeg plat rol de deegstukjes tot bolletjes en leg met vershoudfolie en zet 20-30 minuten weg om het deeg te laten rijzen meng in een andere kom alle ingrediënten je het toevoegt aan het mengsel kneed tot één geheel en verdeel ook dit mengsel in 10 delen rol het gehaktmengsel tot worstjes bestrooi opnieuw het werkblad met en rol dit uit tot een cirkel of ovaal dat zo lang is als een worstje leg een worstje in het midden en vouw de randjes omhoog en knijp dicht bekleed een bakplaat met bakpapier propje op en vouw het daarna weer uit dan is het papier gemakkelijker in de vorm van de bakplaat te vouwen leg de worstenbroodjes op de bakplaat klop een eidooier los en bestrijk de worstenbroodjes voor wat extra glans bak de worstenbroodjes af in 20 minuten zo divers is brabant! eindhoven piazza loonse en drunense duinen breda