Baby’tje krijgen achter het raam.

 

Wellicht een beetje een rare titel, maar niks is minder waar. Tijdens de corona crisis komen de geplande baby’s toch, maar het moet gebeuren met de meest beschermde methodes die er zijn en dat betekend dus ook dat zo min mogelijk mensen dit direct nabij mogen ervaren. 

 

30 weken echo’s mogen alleen met de moeder erbij en er wordt wat meer tijd gestoken in het beantwoorden van de vragen die men deze tijden helemaal heeft. Daarnaast mag de papa er niet bij zijn. Bij de bevalling echter wel, maar moet hij helemaal ingepakt worden in beschermende kleding. 

“Op het moment is dit de enige mogelijke oplossing om een kind zonder immuunsysteem op de wereld te zetten”, aldus een dienstdoende arts. 

Het houdt hier niet op, want thuis mogen de gelukkige ouders geen bezoek ontvangen, tenzij het achter de raam is. Men mag dus wel komen, maar niet binnenkomen, vanwege het infectiegevaar naar de kinderen toe. 

Pasgeborenen die net samen met de ouders uit het ziekenhuis komen, of net zijn bevallen, zijn allemaal veel vatbaarder voor het virus en moeten daarom in quarantaine alsof er een patiënt in huis is met het virus. Dit om te voorkomen dat het kindje meteen geïnfecteerd raakt.